Úvod / Blog

Od začátku roku roste poptávka po stříbře

Navzdory vysoké volatilitě dosáhly prodeje stříbra na začátku roku 2022 podle dat americké mincovny na nejvyšší čísla za posledních 5 let. V lednu se prodalo stříbro za 5 mil. USD. 

Další pozitivní zprávy k poptávce po stříbře přišly od protinožců. 

Prodeje stříbra australskou mincovnou v Perthu dosáhly v lednu druhého nejvyššího množství v historii. I investoři v Austrálii se vrhli na stříbrný kov. Celkem se prodalo 2.387.165 uncí stříbra, což bylo o 37 % více než v prosinci 2021 a zároveň dvojnásobné množství oproti lednu 2021. Vyšších prodejů bylo v minulosti dosaženo jen jedenkrát, a to v září 2015, kdy bylo prodáno obřích 3,34 mil. uncí.

Cena stříbra roste

Cena stříbra se k 1.3. meziměsíčně zvýšila o cca 9%, v dlouhodobém horizontu 5 let vzrostla o více než 32%. V souvislosti s eskalací konfliktu na Ukrajině se stříbro svezlo na poptávce po cenných kovech jako ochraně proti inflaci a ztrátě úspor. Investoři i drobní střadatelé nakupují stříbrné cihly i mince. 

Investujte do stříbra od 500 gramů
Nejmenší stříbrnou cihlu na našem e-shopu koupíte za cca 13 700 Kč podle aktuální ceny na burze. Nakoupit můžete i vyšší gramáže až do 5 000 gramů. Prodáváme pouze certifikované cihly výrobců Argor Heraeus SA, nebo Heraeus SA. INVESTOVAT


stříbro