Úvod / Blog

Pojistka proti inflaci zlevňuje. Přiláká vás nižší cena k nákupu?

Cena zlata klesá již pátým týdnem v řadě a na burze již prolomila hranici 1700 USD za unci. Výhodná cena je velkým lákadlem k nákupu. Jak nakoupit bezpečně?

Ještě na začátku března cena zlata a stříbra kroužila kolem svých dlouhodobějších maxim. Během několika týdnů ale sílící dolar a další vlivy cenu zlata sráží dolů. Levnější zlato tak nyní láká investory, kteří se na zlato dívají z dlouhodobého hlediska

Unce zlata pod 45 000 Kč

Zlatý slitek o váze 1 oz (trojská unce, 31.1 gramu) tak nyní pořídíte již pod 45 000 Kč. Nejprodávanější položku v segmentu investičního zlata, obvykle značek Argor Heraeus, Valcambi, nebo Pamp, nejčastěji vyhledávají profesionální i "laičtí" zákazníci. 

Zlato je stále považované jako pojistka proti inflaci a také jako nejvyhledávanější spořící produkt, v posledním průzkumu Barometru spoření předčilo i stavební spoření a spořící účty. 

Nakupujte s rozmyslem

Při nákupu zlata je nutné dodržovat několik doporučení:

  1. Pozitivní zkušenost - Ideální je mít svého ověřeného prodejce, od kterého jste již v minulosti cenné kovy nakoupili
  2. Recenze ostatních zákazníků - Podívejte se na recenze na srovnávačích Heureka, Zbozi.cz, nebo na Googlu a vyberte si e-shop podle zkušeností ostatních zákazníků.
  3. Šíře sortimentu - Řada e-shopů kromě "klasických" slitků a mincí od prověřených výrobců nabízí i celou řadu sběratelských a pamětních předmětů. Ty pro vás ale nejsou důležité. Váš vybraný e-shop by měl mít především slitky a mince značek Argor Heraeus, Wiener Philharmoniker, Valcambi, Heraeus.
  4. Způsoby dodání a platby - Kromě osobního odběru za diskrétních podmínek (např. oddělená místnost, telefonická rezervace času) je obvyklé dodání kurýrní službou, nebo cenným pojištěným psaním v diskrétním obalu. Z plateb je běžná hotovost do omezené výše a standardní bankovní převod, nebo platba kartou.
  5. Vždy si prodejce předem ověřte, přečtěte si recenze, komunikaci e-shopu a možné způsoby dodání a plateb. Nakupujte s rozmyslem a ne pouze podle ceny.

Podívejte se na nabídku investičního zlata od ověřeného prodeje Zlatosnadno.cz


Zlato Valcambi combibar